Вълшебната шестица в хранителните режими, които съставя за вас, Анастас Дашинов

tanita001Шестицата притежава истинско вълшебство, когато става дума за хранителни режими. В това може да се убеди всеки, който се довери на опита на Анастас Дашинов от Клуб Тотал Спорт в Пловдив. Учил се от най-добрите диетолози в Испания години наред, днес той предлага у нас модела си за индивидуална хранителна програма, съчетана с движение и различно по тип натоварване.

Нашата мастна клетка, мускулната ни клетка помнят 6 месеца, затова трябва да спазваме своя хранителен режим най-малко половин година. В противен случай рискуваме бързо да върнем колограмите, с които сме го започнали, казва той и бърза да добави, че от изключителна важност за резултатите е този режим да се направи от специалист.

Всяко тяло е различно и реагира различно, съответно има нужда от специфична диета и при мен тя се определя след измерване с уреда Танита на количествата мазнина, мускулна маса и вода в организма. Тези показатели са изключително важни, за да направим тялото ни да работи, убеден е Анастас. За да състави конкретен режим за всеки, освен показателите от първото измерване с Танита, той добавя информация за годините, килограмите и заболяванията на човека, с когото ще работи.

tanita002При мен няма да чуете нито дума за глад. Защото ако не даваме храна на тялото си, то просто спира да работи. Скелетният ни апарат става слаб, започва износване на стави и сухожулия. Моята задача е да накарам тялото точно обратното – да засили метабилизма си, а това става чрез правилно разпределение на храна, течности и физически упражнения.

Анастас включва в хранителните режими, които изготвя, натурални храни – такива, каквито всеки може да си купи от магазина. Това не означава, че не трябва да се ползват протеини или добавки, за да се замести едно ядене, казва той.

След първото измерване с Танита и съставянето на началния хранителен режим, треньорът работи с човек 2 седмици. В това време тялото трябва да започне да изгаря повече. Следва повторно измерване с уреда и ако се наложи корекция, според показателите, хранителният режим се променя. 15 дни по-късно е и третата проверка с Танита.

Повечето от диетолозите работят теоретично и практиката им не е свързана с натоварване. Аз от дълги години се знаимавам със с порт и в това е предимството ми, казва културист номер 1 на България за ветерани и треньорът по функционални упражнения на хора от всички възрасти. Индивидуалните и семейни тренировки, които предлага в Клуб Тотал Спорт, не са тежки за изпълнение, но пък товарят ефикасно организма. Съчетани с хранителните режими, те са идеалният начин за възстановяване на метаболизма.

tanita003И така: достигнем ли оптималния хранителен режим след 3-те контролни замервания с Танита, той трябва да се спазва 6 месеца, повтаря Анастас. Без значение в кой сезон започнем, спазваме ли неговите напътствия, ще стопим мазнините и ще увеличим мускулната си маса. Така ще се чувстванме по-здрави, а след това – и с по-високо самочувствие заради по-добрата си форма.

Втората вълшебна шестица в неговата практика е свързана с броя на храненията през деня: препоръката му е да ядем 6 пъти на ден, за да зареждаме тялото си непрекъснато. По думите му, системата, която предлага, възстановява кръвното налягане, регулира обмяната на веществата, намаляват и проблемите със сърдечно-съдовата система.

За да запишете индивидуален час при Анастас Дашинов, просто се обадете на рецепцията в Клуб Тотал Спорт. Или заявете на място консултация с него. Започнете сега, за да инвестирате в здрава и съвършена физика идната пролет.

 

Може да харесате още...