В София изграждат StartTrek сцена, стартират и първите български стартъп награди

StartUP Conf_2013_3StartTrek сцена, първите стартъп награди в България, официалният старт на нова предприемаческа медия и специален панел за жени – предприемачи са само някои от акцентите на тазгодишното осмо издание на StartUP Conference NEXT, която ще се проведе на 10 и 11 октомври в Sofia Event Center. Програмата на конференцията включва още 33 лектори от България и чужбина, четири дискусионни панела за стартъп и образование, жените в предприемачеството, развитие на предприемачеството в глобален аспект, SEED инвестиции и бързи продажби, работилница по дизайн мислене и Google инструменти за стартъпите, над 15 презентации на значими лектори от целия свят и много възможности за създаване на ефективни контакти.

По време на конференцията ще бъдат обявени и старта на новата медия www.startups.bg, която ще представя български стартъпи на английски и началото на два конкурса: първите български стартъп награди StartUP Awards, които ще се случат през декември, и трето издание на конкурса за мобилни приложения на VIVACOM – #newbornideas.

В програмата на конференцията се включва и фондът Eleven с паралелния панел StartTrek, който е посветен на разпространението на ноу-хау и успешни истории за стартиращи компании от европейски основатели и предприемачи и създаването на по-силни стартъп общности в целия регион. През последните 12 дни StartTrek гостува на Истанбул, Букурещ, Белград, Подгорица и Загреб и финалът му ще бъде поставен на 11 октомври в рамките на StartUP Conference NEXT.

За осми пореден път конференцията събира цялата предприемаческата общност в областта на технологиите у нас с успешни предприемачи, лектори и инвеститори от цял свят. Тази година основни акценти в програмата ще са техниките за маркетиране на стартъпи и продажбите на световния пазар.

StartUP Conference NEXT се организира от фондация StartUP, която развива дългогодишна дейност за популяризиране и развитие на стартъп средата в България чрез редица събития.

Може да харесате още...