Извънредни 20 билета за “Жана” тази вечер на кръстопътната сцена под тепетата

zana1Извънредни 20 билета за премиерата на “Жана” в Камерна зала на Драматичния театър тази вечер от 19.30 часа пуска в продажба екипът на фестивала “Сцена на кръстопът”. Ценните пропуски за представлението на Явор Гърдев свършиха буквално за часове и режисьорът се е съгласил да пусне извънредни места, за да може повече зрители да гледат гостуването на Народния театър в Пловдив. Касите ще продават билети за спектакъла от 16.30 часа.

„Жана” е социална пиеса и събитията в нея се развиват на фона на строителните пирамиди, от една от които „изгарят” двамата млади герои – Андрей и гаджето му Катя. Изхвърлени на улицата, те се принуждават да живеят при бившата любовница на Андрей – заможна и далеч по-възрастна от него шефка на фирма. Спектакълът е по младата руска авторка Ярослава Полинович. Участват Светлана Янчева, Мартин Димитров, Елена Телбис, Владимир Пенев, Биляна Петринска, София Бобчева, Зафир Раджаб, Гергана Кофарджиева, Йосиф Шамли, Благовест Благоев.

В 19 часа в Дома на културата “Борис Христов” пък е гостуването на театър “София” със спектакъла “Г-жа Министершата”. Пиесата е написана от Бранислав Нушич през 1931 г. В средата на Голямата депресия. Среда, която Балканите по ред исторически, културни и геополитически причини като че ли никога няма да напуснат. Все е криза, все няма, все сме прецакни и зли. Поне не сме грозни. И почти не сме мръсни. Или така си мислим. И все мечтаем, ако даде Господ, ние да водим бащина дружина, да оправим държавата. И то за нула време. Това, което други народи, при други обстоятелства са постигали за век, ние го вършим за петилетка. И я свършваме като кучето на нивата. Джаста-праста. През куп за грош.

Режисьор е Недялко Делчев, участват Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Асен Мутафчиев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Симона Халачева, Борис Георгиев, Антон Григоров, Юлиян Малинов, Мария Статулова, Невена Калудова, Николай Димитров, Ириней Константинов.

Спектакълът донесе Икар за главна женска роля на Лилия Маравиля.

Съпътстващата програма също предлага интересно събитие. От 21.30 часа в U P.A.R.K. Gallery е премиерата на книгата “Писма до сина ми Чочо” от Иван Попйорданов.

 

 

Може да харесате още...