Френски скулптор с въздействаща изложба в пловдивския “Club „Morocco”

gijomФренският склуптор Гийом Давид открива премиерната си изложба в Пловдив тази вечер от 19 часа в “Club „Morocco” в Стария град.  Гийом Давид е роден в Париж, където завършва арт училище за изработка на мебели. Продължава обучението си в Белгия. Там изучава история на изкуството, както и тънкостите на обработката на дървото. Връща се в Париж и започва да изработва еко къщи заедно с японски архитекти, после открива собствена фирма за мебели. В един момент захвърля всичко и се впуска в пътешествие из Европа.

Пловдив е градът, който спира тази авантюра.

По думите му, той мисли да остане 3 дни, но хората, които среща, го карат да продължи престоя си  седмица, после един месец, година … и така вече 2 години и половина. Пловдив му връща желанието да твори. Предизвикателство за Гийом Давид е да работи с различни материали, не само с дърво.

gijom1Металът е последното му изкушение. Посяга към него, когато решава да преустрои ателието си. Нарязва металните листове, с които са предпазени колоните и започва да експериментира с шлайфа. Резултатът е първата му изложба в живота. Метални картини и пластики, направени с вдъхновение и замах. Избира клуб „Мароко” заради атмосферата в него и прекрасните хора, които го посещават. Изложбата се казва „Светлина и контрасти” .

Творбите на Гийом Давид могат да бъде видени и в Нощта на музеите и галериите на 12 и 13 септември отново в Club „Morocco”. Изложбата ще продължи до 30 септември.

Може да харесате още...