Безвъзмездно обучение за мислещи и креативни ученици от Пловдив в “Модерна академия на изкуствата “Синдикат”

books-students“Модерна академия на изкуствата “Синдикат” стартира записванията за новата учебна година. Това, което Академията прави, е да разширява хоризонта на мислене на деца от 14 до 18 години, да им дава познание и да насърчава креативността им. Обучението е безплатно и продължава една учебна година. Те стават чрез мейл anetarouskovska@gmail.com или с формуляри в “Петното на Роршах”. Тази година има три нови програми. “Графичен дизайн”, “Творческо писане” и “Екранни изкуства”.

“Екранни изкуства” е с лектор журналистът и писател Евгений Тодоров. Тя замества “Теория и история на киното”.”Графичен дизайн” е с двама преподаватели – основният е Софрони Върбев – преподавател в Нов български университет и АМТИИ, автор на визията на плаката тази година. Вторият преподавател в програмата, който ще води уеб дизайн и тенденции в уеб развитието, е Йоханес Артинян. Йоханес е художник, един от най-добрите уеб мастъри в България, разказва Анета Русковска от Академията.

Програмата на “Творческо писане” в момента се разработва, най-вероятно преподавателите ще бъдат двама, разговаряме с писателите Антон Баев и Александър Секулов. Вижте програмите и правилата за записване в сайта – www.academy.bg.

По думите й, не е необходимо да рисувате, за да учите графичен дизайн, не е необходимо да свирите, за да учите “Модерна музика”. “Идеята на Синдиката е да даде основни и необходими познания, свързани с киното, телевизията, логото, шрифта, мисленето, философията, литературата, визуалните изкуства, музиката, които всеки модерен човек трябва да има”. И още: няма домашни, няма оценки, има много workshop-ове, забавление и нови приятелства.

Академията съществува с финансовата подкрепа на Община Пловдив и безвъзмездната логистика на музикален клуб “Петното на Роршах.” Ако имате дете с нестандартно мислене, разкажете му за Академията. Може би ще поиска да се запише 🙂

Може да харесате още...