Допълнителни изпити през септември за единични свободни места в някои специалности на Пловдивския университет

plovdivski_universitet_hladnoКампанията за запълване на незаетите единични места в няколко специалности на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” продължава и през септември, съобщават от висшето училище.  За свободните си позиции Физическият факултет ще провежда тест-събеседване по физика всеки работен ден от 9 до 16 часа в кабинет №214 в Ректората. Допълнителни изпити организира и Факултетът по математика и информатика на 2 и 9 септември от 10:00 ч. в Университетския информационен център (УИЦ) в северния двор на Ректората. В Химическия факултет предстоят допълнителни изпити – тест-събеседване по химия, всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 14:00 ч. също в УИЦ. И още:

На 9 септември от 10:00 до 13:00 ч. в кабинет №256А в Ректората ще се проведе тест-събеседване по история, за попълване на незаетите места във Философско-историческия факултет. Предстоят и изпитите по музика и изобразително изкуство в Педагогическия факултет на 20 септември от 9:00 часа в зала „Аполон”, Нова сграда на ПУ, бул. „България” № 236 – по музика, а на 29 септември от 10:00 ч. 103-а семинарна зала – по изобразително изкуство.

Филологическият факултет ще провежда изпити по български, английски, френски, немски, руски и новогръцки в периода от 1 септември до 3 октомври включително.

От 1 до 15 септември тестовите  изпити по български език ще се провеждат всеки понеделник, сряда и петък от 10:00 ч. в 12-а семинарна зала,  а след 15-и септември до 3 октомври включително – всеки работен ден, също от 10:00 часа в 12 с.з. По останалите езици – английски, френски, немски, руски и новогръцки, ще се провеждат изпити всяка сряда от 10:00 часа в 12 с.з. Продължителността на изпитите е 2 астрономически часа.

Все още има свободни места в елитната за страната специалност “Славянска филология”, която е поставила началото на университетското филологическо образование в България. Желаещите да кандидатстват за нея могат да го направят или с оценката от матурата по български език и литература или  по чужд език – английски, френски, немски, руски,  или с оценка от допълнителната кандидатстудентска сесия през септември.

“Славянска филология” е една от малкото директни магистърски програми в Пловдивския университет и се ръководи от екип специалисти с утвърден международен престиж. В курса на следване студентите изучават един основен славянски език по избор – чешки, полски, сръбски или хърватски, както и български език и литература, други езици по избор и интересни дисциплини като “Преводаческо ателие”, “Делово общуване”, “Културна антропология на славяните”. Освен това всеки студент има възможност да проведе част от обучението си в различни европейски университети.

Дипломата гарантира широко приложение в сферата на хуманитаристиката: завършилите могат да работят в европейските институции, в сферата на културата и туризма, да развиват преводаческа, издателска, журналистическа дейност, да бъдат учители по български език и литература или да продължат обучението със стипендия в докторантски програми с перспективата да се реализират като учени и университетски преподаватели. За повече информация: http://slavistica.slovo.uni-plovdiv.bg/ и e-mail: slavfil@uni-plovdiv.bg.)

Желаещите да участват в допълнителните изпити могат да подават кандидатстудентски документи всеки работен ден (без събота и неделя) от 9:00 до 12:00 часа и между 13:30 и 16:00 часа в Университетския информационен център (Ректорат, ул. „Цар Асен“ 24), стая №13. Информация за допълнителното класиране и прием е публикувана на сайта на Пловдивския университет на следния линк: https://uni-plovdiv.bg/pages/index/448/.

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър” – в три кръга на 12, 13 и 14 септември, а класирането ще бъде един ден след обявяване на резултатите.

източник: пресцентър ПУ

 

 

 

Може да харесате още...