Атанас Цветков представя България на Световния финал по Въздушна китара тази вечеееееер

19-годишният варненец Атанас Цветков със сценично име “Air Grinder” ще представи България на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия тази вечер. Общо 16 състезатели от цял свят ще се борят за титлата световен шампион, съобщи Иван Ботушанов, вдъхновител и продуцент на въздушното рок състезание у нас и жури на международния форум тази година. Спектакълът започва в 19:40 и може да бъде гледан на живо онлайн . На жребия за поредност на излизане на сцената, който се състоя тази сутрин, Атанас изтегли апостолската дванадесета позиция.air-guitar2

Това е второ участие на България на световния финал след миналогодишното блестящо представяне на Жоро „Фотото” Николов, който се класира девети. Тази година Наско се е заканил да влезе в тройката, но от треньорския му щаб споделят, че не гонят класиране на всяка цена, а целят едно наистина добро представяне, което да бъде основа за по-нататъшното професионално развитие на младия български състезател.

Той спечели националния финал в последния ден на юли с минималната разлика от една десета пред втория Иван “Air Zack” Милушев от Куртово конаре. Успех и да скъса струните на последните августовски дни довечера!

Може да харесате още...