Клиниката по изгаряния в пловдивската университетска болница търси кръводарители за 5-ма пациенти

bolni4ni_002Четирима мъже и една жена с изгаряния от 25 до 82% се нуждаят от спешно преливане на кръв. Те са приети в Клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на пловдивската УМБАЛ “Свети Георги”. Ето защо оттам започна кампания за кръводаряване. Освен с тежки изгаряния, нуждаещите се са и с различни съпътстващи травми и това налага преливането на кръв и кръвни продукти да се прави няколко пъти в денонощието. Доброволците могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология (РЦТХ) на бул. „България“ № 234 Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, че дарената кръв е в полза пациенти от Клиниката по изгаряния на пловдивската университетска болница. Кръводаряването може да стане в часовете от 8:00 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.

За пациентите може да се дарява кръв и в Отделенията по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, съобщават от Районния център по трансфузионна хематология.

През почивните дни – събота и неделя, желаещите да дарят кръв могат да направя това единствено в основната сграда на Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив от 9:00 до 15:30 часа. Допълнителна информация за кръводаряване може да се получи от Районния център по трансфузионна хематология на следните телефони: 032 904 450, 032 904 451 и 032 60 26 93.

Семействата на пострадалите и екипът на клиниката изказват предварително благодарност и признателност на всички хора, които ще имат възможност да дарят кръв.

 

Може да харесате още...