Изпълняващият длъжността кмет на Куклен – под стража заради 4 обвинения, в епицентъра – пак поръчките за храна в детска градина

sydebna_palata_plovdiv_lyatoИзпълняващият длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов е под стража от късно вчера заради 4 обвинения, две от които за подкуп. Определението на Пловдивския окръжен съд за най-тежката мярка за неотклонение не е окончателно и може да се обжалва. Според държавното обвинение, управляващият кметството взел още миналата година първия подкуп от 3000 лева от Надежда М., за да извърши престъпление по служба. Прокуратурата твърди още, че през юни тази година, пак от Надежда, прибрал други 1 200 лева, за да упражни влиянието си при решението на обществена поръчка за доставка на храни в детската градина и в Социалния патронаж в града.

Според друго обвинение миналата година Павлов превишил властта си като сключил едногодишен договор между Общината и фирма с името на “дарителката” за 74 327 лева и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в сериозно накърняване на авторитета и доверието в местната власт. През юни тази година пък прокуртурата твърди,че скрил ценовите предложения на фирмата с цел да причини на друг участник в обществената поръчка вреда и да набави за себе си и за фирмата-надежда облага.

С тези 4 обвинения управляващият Куклен е прибран на топло. Под стража, обаче, е и дарителката Надежда. Нея Прокуратурата обвинява, че е дала подкупите.

Обвиненията са за тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че двамата са ги извършили, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

F2F TV припомня, че преди 2 години 4 мандата кметът Димитър Сотиров беше отстранени от управленския стол заради обвинения срещу него за длъжностни престъпления и ощетяване на общината с десетки хиляди левове. С него за съучастничество беше обвинен и единият му заместник Иван Апостолов. В навечерието на предсрочните избори сега се оказа, че и другият заместник влиза в съдебен сюжет.

И ако е вярно, че все ще се намери претендент за кметското място при следващи местни избори, питането е оттук нататък ще има ли гласоподаватели, които да вярват, че практиката да се управлява с пари под масата си е отишла завинаги? И кой ще отиде до урните на 5 октомври, за да даде гласа си с доверие?

 

Може да харесате още...