Над 7 тона хранителни продукти и препарати – от Пазарджик за Мизия

b4kНад 7 тона хранителни продукти и препарати пристигна от Пазарджик в Мизия, акцията на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в града е в отговор на апела на БЧК за помощ на пострадалите от наводненията в общината.   Дарението е съгласувано с
местната червенокръстка организация, както и с ръководството на Община Мизия. По тяхно искане бяха осигурени необходимите им след оттичане на водата препарати за дезинфекция, както и хранителни продукти и готови консерви с храни, разказаха от сдружението.
Дарението e предадено на БЧК в Мизия. В акцията се включиха всички членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Част от тях предоставиха произвеждани в техни фирми продукти, а други дариха парични средства за закупуването на храните и препаратите – всичко на стойност над 7 хиляди лева по цени на едро. Идеята подкрепиха също бизнесмени от Пазарджик, както и Дамският Лайънс клуб, които също се включиха.

Дарението съдържа 1876 консерви с храни, 900 кг ориз, 250 кг брашно, 400 кг леща и боб, 850 пакета макаронени изделия (юфка, макарони, фиде), 680 литра олио, 300 кг захар, 1 палет кекс и сладкарски изделия, 130 бурканчета пчелен мед, 450 буркана лютеница, 532 литра кислол и белина, 125 литра миещи препарати, 700 броя препарати за почистване на фаянс и теракот, гъби и четки за почистване, 3 броя акумулаторни батерии.

Болница Хигия изпрати два медицински екипа за оказване на спешна и неотложна помощ на нуждаещите се. Транспортът също е на благотворителни начала.

Може да харесате още...