Един от първите лекари в света, направили успешно човешко инвитро, ще консултира в Пловдив

bebe_kuvyozЗнаково име в световната асистирана репродукция, един от първите лекари в света, направили успешно човешко инвитро – проф. Нери Лауфер, ще консултира в най-новия център „Ню Лайф“ в Пловдив. За двойките с проблеми в инфертилитета у нас се отваря нова възможност да получат високо специализирана и професионална помощ, съобщи медицинският управител на центъра д-р Добринка Петрова.

Самата тя е имала възможността да се обучава при проф. Нери Лауфер в болницата „Хадаса“ в Израел. Авторитетният специалист е основател на редица престижни медицински центрове в САЩ и Израел. Като консултант на модерния център за репродуктивно здраве в Пловдив, той ще участва в изготвянето на индивидуалната програма за лечение на всяка жена. По време на терапията на пациентките ще се прилагат стимулационните протоколи, утвърдени в дългогодишната практика на проф. Лауфер. Двойките ще имат възможността да получат съвет от още един безспорен авторитет в тази област – д-р Анат Сафран, ембриолог от Израел с над 30-годишен опит.

Екипът на пловдивската клиника е преминал през обучение във водещи световни центрове. Част от този екип са и утвърдени гинеколози у нас като д-р Георги Крумов и д-р Васил Даскалов . Клиниката разполага със съвременно и високотехнологично оборудване в областта на асистираните репродуктивни технологии, в това число бечтоп инкубатори и последен модел микроманипулационна система TransferMan 4m на Еppendorf за ИКСИ оплождане, който дава възможност за повишаване на успеваемостта при инвитро манипулациите.

 

Може да харесате още...