Творческа работилница в Бургас добави 346 лева към средствата за ПЕП маски на хората с муковисцидоза

burgas-m3345, 60 лева добави Бургас към сумата за купуване на ПЕП маски за всички хора с муковисцидоза в България. Дъждът ни спря за повече, разказа добровлката Калина Касабова, която пътува за морския град от Пловдив специално заради акциятас дъщеря си Сиси. Инициативата под мотото на Кампанията Кампанията “Муковисцидоза – да добавим живот” събра десетки деца в Морската градина тази събота, които през целия ден оцветяваха благотворително гипсови фигурки и сами се превръщаха в герои от приказките чрез Митко и Нина от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” в Пловдив, които, макар че единият е ученик, а другият – психолог, рамо до рамо рисуваха личицата им в полза на хората с муковисцидоза.

Довброволци от Бургас и Хасково също помагаха на цветната инициатива през целия ден. Тео и още доброволки озвучаваха с весели детски песнички района около шатрата, а две студентки в морския град привличаха чуждоезиковите посетители и им обясняваха за каузата на Кампанията и за конкретната цел на акцията. Така, с тяхна помощ в акцията се включиха не само местни хора, но и интернационална компания от англичани, руснаци и китайци. “Направихме международен детски базар”, шегуваше се Владимир , председател на Националния алианс на хората с редко болести, организатор на инициативата заедно с Асоциация Муковисцидоза България и Полина Милушева, председател на Националната Асоциация на пациенти с дефицит на растежен хормон.

За децата, които участваха в помощ на свои връзстници с рядката болест, Филикон-Пловдив осигури сокчета и забавления с живата кукла Бобо. Дъждът в 18 прекрати инициативата 3 часа по-рано от предвиденото. доброто настроение и резултата, обаче, си струваха, убедени са доброволците.

снимки: Калина Касабова

 

Може да харесате още...