Плевнелиев подписа указ за избори на 5 октомври

izbori_003Със свой указ президентът Росен Плевнелиев разпусна от днес 42-ото Народно събрание и  насрочи произвеждането на парламентарни избори на 5 октомври тази година.  С друг свой указ държавният глава назначи обявеното вчера служебно правителство със служебен министър-председател Георги Близнашки. Утвърдени са и правила за провеждане на публична процедура по изслушване на предложен член на Централната избирателна комисия от коалиция от партии „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден”, която има избрани с нейната листа членове на Европейския парламент.

Коалицията  е направила предложение за член на ЦИК да бъде назначена Катя Иванова. Правилата предвиждат публично оповестяване на писмените мотиви на коалицията, документите на кандидата, както и предоставяне на информация за неговата професионална биография.

До 10 август на e-mail адрес: priemna@president.bg или по пощата на адрес: гр. София, бул. „Дондуков“ № 2 могат да се изпращат становища и въпроси към предложения кандидат. Публичното му изслушване ще се проведе на 11 август т.г. (понеделник) в 10.00 часа и ще бъде предавано в реално време в интернет.

Може да харесате още...