В Пловдив събират вещи от първа необходимост в полза на хората от врачанска област

vraca-kampaniaНационален алианс за работа с доброволци – НАРД започва събиране на вещи от първа необходимост за пострадалите от последните наводнения райони Мизия, Враца, Бяла Слатина, Нивянин, Борован, Крушовица, Галиче и др. Алиансът апелира към пловдивчани да се включат възможно най-скоро в кампанията, за да стигне бързо помощта им до нуждаещите се. 

Вещи от първа необходимост са пакетираната храна – за възрастни и деца, спално бельо, хавлии, памперси санитарни и почистващи материали. Може да дарявате до 07 август в офиса на НАРД в Пловдив на ул. „Петко Каравелов” 28А.  НАРД има опит в работата на терен и обучен екип за адекватни действия при кризисни ситуации. Както и при наводненията във Варна и Добрич, местни доброволци  ще разпределят, опаковат и доставят даренията „от къща на къща”, персонално, по предварително изготвен списък на нуждаещите се.

Даренията трябва да са добре пакетирани, задължително е наличието на надпис, етикет, оказващ точното съдържание на пакета. Не се приемат нетрайни хранителни продукти и такива, които се нуждаят от специално съхранение. Актуална информация можете да получите на тел. 032/ 625197, както и на фейсбук страницата на НАРД

Може да харесате още...