Премахнаха загражденията пред Парламента, 42-то НС – вече в историята

parliamentКъсно снощи премахнаха загражденията, които пазеха депутатите от 42 НС от гнева на суверена, който ги изпрати да го представляват. Реализираната метафора трябва да ни е обеца на ухото – на всички – на тези вътре и на всички нас отвън. Преди да излязат от последното си заседание, някои от народните избраници – завинаги, те приеха окончателно  актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014-та. Държавният бюджет беше актуализиран само с тези средства и с допълнителни 50 милиона за бедстващите от наводненията през последните дни. 

И така – бюджетът на НЗОК  е с 225 млн. лева нагоре на база намаляване на разходите на министерствата. От тези средства 200 млн. лева са за болнична помощ и 25 млн. лева – за лекарства за злокачествени заболявания. С промените в Закона за бюджета на НЗОК депутатите измениха и Закона за държавния бюджет и отразиха допълнителния трансфер от 225 млн. лева.

Парламентът предостави 50 млн. лева допълнително за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Средствата идват от парите за инвестиции и програми в областта на енергетиката.

 

Може да харесате още...