Стефано Поповски подрежда лятна изложба с настроения от всички сезони в пловдивската галерия Хеброс Арт

stefano-film2В разгара на лятната ваканция галерия Хеброс Арт в Пловдив отваря врати за една интересна изложба. Художникът Стефано Поповски, който живее и работи в Испания, е подготвил 24 платна, с които да зарадва почитателите на изкуството под тепетата. Припомняме, че това е художникът, който изобрази лика на Симеон Велики във филма на F2F Studio “Симеон – от расото до короната”. И който е единственият българин, награждаван 6 пъти от 2009 до 2013 година за най-добра работа в най-мащабната социална артмрежа DeviantArt.

За тази изложба, родена по време на “Висящи новини“, галеристката Таня Банкова споделя в аванс емоцията от срещата си с творбите, които ще покаже:  “Навъсено небе, прорязано от хаотични проблясъци, се среща с мрачните води на залива и плахите ивици светлина сякаш се претопяват в него. Дъждовни улици, отразяващи разчупените по странен начин сгради, дървета и фигури и разбитите на хиляди кристални късчета вечерно сияние. Искрици ярък цвят, повторени многократно в удивителни комбинации и структури, абстрактни и болезнено реални.  Кой е художникът, отдаден на това привидно лишено от логика Брауново движение, чиято вътрешна организация усещаме с дебрите на подсъзнанието? Дали фактът, че е посветен във фракталите до степен да ги търси и намира във всеки сюжет, миг и тласък на въображението, превръщат творческия резултат в мисия и съдба? И що за странен термин, произхождащ от латинското “fractus” – счупен, насечен, но и “дробен”, като някои числа в математиката? А може би трябва да мислим като за музика, за мелодия, съставена от отделни музикални фрази, самоподобни в различна степен и поставящи ни в магическата реалност на някакво ново стълпотворение някъде на самия ръб на света?

Отговорът ви очаква в изложбата на Стефано Поповски на 5 август от 18:30 часа в галерия Хеброс Арт (ул. Сан Стефано 54). ”

Елате да се срещнете със Стефано! Ние ще бъдем там 🙂

 

 

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Таня Банкова каза:

    <3