Остава бедственото положение в Храбрино и отцепените родопски села след вчерашния порой, работи се обходен път, вода се очаква да има до неделя

navodnenie4Утре на обяд се очаква да бъде пуснат  обходният маршрут за отцепените след вчерашния порой села от Храбрино нагоре в планината; вода ще има до неделя – съобщи за F2F TV кметът на Храбрино Михаил Кръстанов. Работи се здраво, на пълна пара, но участъкът, който трябва да се чакълира и трамбова като алтернативно трасе, е сериозен. Започва от Старата изба преди Втора вилна зона и извежда на пътя за Извор. В момента единственото трасе, по койео може да се пътува за Пловдив, минава през старото римско мостче и  моста при Пречиствателната станция. Той, обаче, е проходим, само за леки коли.  И ако лошата новина е, че няма вода заради пораженията във ВиК, станцията в Храбрино,  добрата е, че по разпореждане на директора на водното дружество Манол Генов, се работи по резервен вариант – вода да се пусне през филтрите.

Преди обяд в Храбрино пристигна и кметът на Община Родопи Пламен Спасов. Бедственото положение в селото, обявено снощи, обаче, остава. Ако Държавата не се намеси за подпорната стена при централния мост, която поддаде и се срути под напора на огромното количество вода сле4 часовия дъжд с градушка вчера, Общината няма да може да се справи с разходите по укрепването – коментира кметът на Храбрино.

И докато Общината организира пуска на пътя към областния град за отцепените села, истинско съседско опълчение се събра във Втора вилна зона, за да си помогне само с поправката на пропадналия път  след дъжда.  Свлеченият с педя надолу павиран участък вече е почистен и се засипва с пясък. Започна и пренареждането на паветата. Ще ви разкажа в отделен репортаж със снимки как нещата могат да се случват, ако има единство и обща цел.

Може да харесате още...