Орешарски подаде оставка в часа на новия протест на #ДАНСwithme; има вероятност да се гласува утре или в петък

ns-protest5След като цял ден не беше ясно ще има или не оставка днес, след заседанието на МС беше обявено, че тя се внася в деловодството на НС. Става дума за минута преди 18:00 часа.  На този ден се отбелязва година от протестите срещу олигархичния тип управление на държавата и #ДАНСwithme отново стартира в същия час, когато оставката стана факт. “Да не позволяваме на политическите пристрастия да ни заслепяват! Олигархията и мафията са това срещу, което протестираме. Не е важно на коя партия симпатизираме. Сега сме Граждани срещу мафията!

И да не забравяме: “Together we stand, divided we fall.” – пишат в призива си за включване в новите демонстрации пред МС несъгласните със статуквото.

Сами се определят така:”Ние сме хората, които не сме представени в Парламента. Някои са гласували за партии, които не успяха да преминат бариерата. Други са дали гласа си за парламентарно представени сили, защото са повярвали на обещанията им, а вместо това получават пошъл спектакъл. Има и негласували, но все пак омерзени и погнусени от разиграващия се грозен сериал по върховете на властта. Ние не сме богатите срещу бедните, умните срещу глупавите, красивите срещу грозните, младите срещу старите, гражданите срещу селяните, десните срещу левите… Ние сме ядосаните, въпреки че се усмихваме. Защо ние спазваме правилата и протестираме срещу тези, които ги пренебрегват”.

И са категорични, че протестират “заради присъствието на хора като Делян Пеевски в Народното събрание. Протестираме срещу избора на Волен Сидеров за шеф на комисия “Антимафия”. Незабавна оставка и за Мукаддес Налбат и всички като нея, които освен че са некомпетентни, се гаврят с националните ни светини. Оставка на всички избрани по партийна принадлежност и вярност към олигархията, а не за доброто на България”. И още – срещу това, че е напълно неясно кой управлява държавата.

Оставката, към която призоваваха, вече е подадена.Едва ли обаче някой ще отговори на въпроса им “чия кукла е господин Пламен Орешарски и кой диктува неговите действия и бездействия”.

С искания за върховенство на закона, прилагане на законите, морал в политиката, придържане към европейските ценности – без да бъдат обвързани с никоя политическа сила, протестиращите ще заявят на политиците, че който и да дойде на власт, ако тези принципи не се спазват, те пак ще излязат. В София, Благоевград, Бургас, Варна,Добрич,Велико Търново,Габрово, Димитровград, Казанлък, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник,Плевен, Пловдив,Русе, Сандански, Сливен, Стара Загора, Монтана Казанлък, Хасково и Ямбол.

И така – освен че е подадена, оставката трябва и да се гласува. И ако ГЕРБ влязат в зала за гласуването, да не вземе да се окаже, че БСП, например, започнат да си играят с кворума?

снимка: архив

Може да харесате още...