След мондиала, в пловдивския район Тракия децата се радват на поредното футболно игрище

futbol1Поредното футболно игрище и първото след мундиала се откри за радост на младежите от пловдивския квартал  Тракия. То се оформя в пространството до блок 321. Вратите вече се изработват. От началото на мандата това е десетото игрище, отбелязва таекуондистът  и кмет на района Костадин Димитров.

Преди време един баща ми сподели болката си, че синът му не може да се вреди да рита футбол в училищния двор, и помоли да поставим 2 футболни вратички в квартал „Скобелева майка”, припомни той.  Така тръгнала върволицата от желаещите да спортуват. В същия квартал беше изградено още едно футболно игрище за любители. Следващите са около блок 148 до пощата, пред блок 141, в Зона А-12, в междублоковото пространство до № 146, както и до блок 71. Футболни вратички са доставени и в пространството до ЦДГ „Червената шапчица”, където предстои заравняване на терена.

futbol2На голям интерес се радват и оформените волейболни площадки за любители в Ротари парк и Лаута. По заявка на гражданите се оформя зона за волейбол и в пространството до блок 100, като жителите там са поели ангажимента сами да закупят и поставят волейболната мрежа.

Между блок 2 и 3 футболното игрище беше направено от търговска верига, открила свой обект в района. Мрежа за бадминтон, макар и от непрофесионален тип, е поставена в парк „Лаута”, отбеляза Костадин Димитров. Според неговите лични наблюдения, все повече хора от Тракия се възползват от новите придобивки и се ориентират към спортуване.

Може да харесате още...