Конкурс за стажант-аташета обяви МВнР

globus_peroМинистерството на външните работи обяви общ конкурс за назначаване на 16 служители на длъжност „стажант-аташе”.  Конкурсът ще се проведе на два етапа. Писмената част включва решаване на закрит тест, писмена разработка – аналитично есе на външнополитическа тема и резюме на един от езиците, с които се кандидатства, в обем до една страница на изложеното от кандидата в изготвеното от него аналитично есе. Устно интервю ще се проведе с допуснатите след първия етап кандидати.

Минимални изисквания за заемане на длъжността е кандидатите да са български граждани и да нямат друго гражданство, освен на държава – членка на Европейския съюз; да имат висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър”; да владеят най-малко два чужди езика, единият от които да е официален за Организацията на обединените нации или процедурен език, използван от Европейската комисия; да притежават компютърна грамотност; да не страдат от хронично психическо заболяване; да отговарят на другите изисквания за заемане на държавна служба по чл. 7, ал. 1 и 2 от Закона за държавния служител.

Размерът на заплатата за длъжността е 600 лева. Документите за конкурса за стажант-аташета се подават в 10-дневен срок от 16 юли. Конкурсът е с приблизителна продължителност два месеца. Резултатите ще бъдат обявени в края на месец септември т.г. Пълна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта на МВнР.

източник: пресцентър МВнР

Може да харесате още...