Съдът на първа инстанция отстрани временно от длъжност кмета на Район Център в Пловдив Райна Петрова

decaПловдивският окръжен съд отстрани от длъжност Райна Петрова, кмет на район Централен в Пловдив. Срещу нея са повдигнати две обвинения за длъжностни престъпления, извършени на територията на района.  Става дума за доставката на хранителни продукти в детските градини, от което, според държавното обвинение, са могли да настъпят немаловажни вредни последици; както и за търговия с влияние във връзка с доставката на такива продукти в детските ясли и кухни.  
Съдът намери, че са налице всички основания за отстраняването на Петрова от длъжност. Тя е привлечена като обвиняема за умишлени престъпления от общ характер, извършени във връзка с работата й, и има достатъчно основания да се счита, че служебното й положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, обясниха от прессекретариата на Съдебната палата.  Според магистатите, продължаващото пребиваване на обвиняемата на местоработата й ще затрудни разследването.

Определението не е окончателно и може да се обжалване в 3 дневен срок.

Райна Петрова беше задържана за едно денонощие от полицията на 9 юли като мярката й за неотклонение беше определено да е парична гаранция от 5 000 лв.

Може да харесате още...