Българските власти евакуираха 4-ма наши сънародници от Ивицата Газа

leti6te_sofiaБългарското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на България в Рамалла организираха евакуацията на четирима български граждани, които живеят в Ивицата Газа. Евакуацията е организирана тази неделя след като те са поискали съдействие от страна на властите. Заради усложнената обстановка и повишените рискове за сигурността в Държавата Израел, от Министерството на външните работи настоятелно препоръчват на всички, които са планирали посещения и пътувания до страната, освен в случаи на крайна необходимост, да не ги предприемат.

През последните дни нарасна противопоставянето между Израел и Хамас, намерило израз в ракетни обстрели на израелските градове от Ивицата Газа и военна операция на израелската армия и сили за сигурност, съобщават още от МВнР.

До момента в посолството на България в Тел Авив не е постъпвала информация за пострадали български граждани. Дипломатическата мисия поддържа активен контакт с българиете, които живеят в Израел, както и с големите групи от български работници, временно пребиваващи в страната в изпълнение на междуправителствената Спогодба за посредничество и временна трудова заетост.

Може да харесате още...