Вълшебният свят на Вагнер оживява с шведска красавица на Античния театър под тепетата

plovdiv_antikata_001Тази вечер, 12 юли,  Античният театър в Пловдив ще се превърне във вълшебно място от германо-скандинавската митология.  „Пръстенът на нибелунгите” от Вагнер събира най-популярните моменти от четири опери – „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете”. Подборът в час и половина е направен от маестро Иван Ангелов. Фееричният спектакъл е замислен като концертно изпълнение с модерни визуални елементи. С помощта на мултимедия, светлинно шоу и хореографията на Боряна Сечанова зрителите ще се потопят в свят на драконоубийци, нибелунги от подземното царство, девици-войни, златно съкровище, великани и безсмъртни богове. 

Специално за фееричния спектакъл в България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид – звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е сред най-актуалните певици с немски репертоар. Бурно е аплодирана в престижни оперни театри в Европа, а ангажиментите й за участие в elizabet strid1постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

Билети за програмата с най-доброто от Вагнер се продават без почивен ден на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в Билетницата в Мол Пловдив.

Може да харесате още...