P.I.F. с лайф концерт и трибют за Depeche Mode – този петък в “Конюшните на царя” в Пловдив

konu6nite-na-caria6След като снощи в столичния SOFIA LIVE CLUB парти лейбълът на DJ MO – Invitro Booking отбеляза рождения ден на вокалиста на британската банда Depeche Mode – Dave Gahan и деня на Европа с българските алтърнатив пионери P.I.F.,  този петък партито се пренася в Пловдив в “Конюшните на царя”. Специален лайф трибют от кавъри на хитовете на Depeche Mode обещават от култовия клуб под звездите на Старинен Пловдив. Началото е 21:00 часа, след което времето ще се завърти обратно назад в годините с любими песни от дискографията на Depeche Mode, разказва в аванс арт-мениджърът на клуба Анелия Дракова. 

Такива събития се провеждат в редица европейски страни, най-вече в Щатите като най-често предхождат концертите на любимата банда и подгряват публиката за предстоящото шоу. Подобен пример е немската банда Feuerengel, която над 10 години се стреми да копира всяка стъпка във визуално и музикално отношение на идолите си от Rammstein. Това се отнася и за ABBA Fever.

През всичките тези години, в които Depeche Mode създават своята музика, категорично се превръщат във вдъхновение за множество групи и изпълнители. Любовта на музикантите от P.I.F. към британците, ясно личи и в творчеството им. Общо взето, няма меломан в България, който да не обича еднакво и двете банди.  По повод този музикален проект, фронтменът Димо Стоянов споделя: “Depeche Mode са твърде трудна за интерпретация група – особено на живо, с много електроника и синтезаторни партии, но ние сме приели предизвикателството вече и при предстоящата среща с феновете, ще се раздаваме докрай”.

Освен на таланта си, за страхотното звучене, P.I.F. разчитат и на инструмента теремин, без който не минава тяхно участие в последните три години.  В петъчната вечер, едно е сигурно – ще ни залее ню уейв вълна. Сложете си обувките за танци, за да се насладите на прекрасната юлска нощ само срещу вход от 10 лева.

Може да харесате още...