Кметът на Район Централен в Пловдив Райна Петрова – задържана за денонощие заради обвинения за доставката на храни за детски заведения

decaПри спец. операция на Окръжна Прокуратура Пловдив и ДАНС вчера кметът на Район Център под тепетата Райна Петрова е задържана за едно денонощие, съобщиха от Прокуратурата. Срещу нея са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление. Става дума за доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на района, от което, според държавното обвинение, са могли да настъпят немаловажни вредни последици; както и за търговия с влияние във връзка с доставката на продуктите в детските ясли и детските кухни. Мярката за неотклонение на кметицата е парична гаранция от 5 000 лв. Разследването продължава.

По данни на Прокуратурата, най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, по които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години с възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Окръжна прокуратура Пловдив внесе в Окръжния съд искане за отстраняване на Райна Петрова от длъжност.   В понеделник преди обяд магистратите ще разгледа искането.

От Община Пловдив заявиха, че ще се въздържат от всякакви коментари до произнасянето на компетентните органи.

Може да харесате още...