100 милиона лева – за пострадалите от наводненията училища във Варна и Добрич; хонорар за участие в писане на учебник – 136 хиляди лева

u4ili6teВ централния бюджет отделихме 100 млн.лв. допълнително за образование и при тази екстрена ситуация е важно да подпомогнем училищата във Варна и Добрич, пострадали от наводненията. Това съобщи министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в сутрешния блок на БТВ. Министърът уточни, че училищата, при които ремонтите са абсолютно наложителни, са общо седем. Според Клисарова е необходимо да се действа бързо, за да може през летните месеци да бъдат възстановени училищата и на 15 септември да отворят врати за своите ученици. 

И докато от бюджета се отделят 100 милиона, ето какви хонорари са плащани за участието в колектив за написване на учебник: 136 хиляди лева! Информацията отново дойде от Клисарова във връзка с идеята да има един учебник. Министърът съобщи, че и родителите, и учителите държат на това.  „Трябва ли да са такива хонорарите“, попита още Клисарова.

Ясен е отговорът. Но не е ясно КОЙ позволява и КОЙ и с КАКВИ пари  плаща подобни хонорари. Това по-скоро министърът трябва да каже!

Може да харесате още...