„Нощ в синьо“ омагьоса Античен театър Пловдив; утре, 28 юни – сцената ще пламти с историята за любовта и саможертвата в “Травиата”

opera1Истински елексир за душата – така коментираха пловдивчани представлението  “Нощ в синьо” по музика на Фредерик Шопен и Джордж Гершуин, което омагьоса Античния театър в сряда вечерта. Солистите и ансамбалът от Балет на Софийската опера и балет покориха публиката с изяществото и финеса на танцовите си движения.   А музикалният съпровод на оркестъра на Държавна опера- Пловдив блестящо подсили цялостното внушение. 

Малко преди антракта танцьоритете се превърнаха в пеперуди, а концертиращият пианист Рузанна Ташчян притичваше след тях с кепче в ръка. Такава жизнерадост струеше от сцената, че публиката нямаше как да не се изпълни с радост.  Хореографията към двете части на представлението е дело на легендарния Джером Робинс за първата част по „Концертът“ на Шопен и на Риолина Топалова за втората част – по opera„Рапсодия в синьо“ на Гершуин.

Следващото събитие в рамките на музикалният фестивал Opera Open е новата постановка на „Травиата“ от Верди, режисирана от Франк-Бернд Готшалк – една трогателна история за любов и саможертва, както я наричат организаторите на форума от Пловдивската опера. Тя ще събере почитателите на оперното изкуство на 28 юни на Античния театър. Нека се срещнем там, под звездното небе!

текст и снимки: Соня Митова

Може да харесате още...