Между 12 и 15 млн. лв. – необходими за възстановяване на републиканските пътища след наводненията

navodnena_kola„Между 12 и 15 млн. лв. е индикативната стойност на средствата, необходими за възстановяване на републиканската пътна мрежа след наводненията в страната”. Данните съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на брифинг пред журналисти. Средствата са необходими както за ремонт на пътни настилки, така и за банкети, свлечени насипи, увредени водостоци.

За възстановяване на щетите по републиканските пътища в област Велико Търново са необходими около 5 млн.лв., като само 1.5 млн. лв. са за прохода Хаинбоаз. За област Габрово – 1.5 млн. лв.:  основната част от тях ще бъдат насочени за ремонт на пътя Дряново – Трявна. Продължава работата по оценка на щетите по републиканските пътища в областите Добрич и Варна. 
Към момента няма затворени републикански пътища, с изключение на прохода на Републиката, където от Агенция „Пътна инфраструктура” вече са предприети необходимите мерки за справяне със ситуацията, каза още Терзиева. По предварителни данни се очаква до края на юли проходът да бъде отворен. В момента трафикът е пренасочен към прохода Шипка. „Разпоредила съм екипи на Агенция „Пътна инфраструктура” да оказват максимално съдействие на регионалните и местни власти”, съобщи още министърът.

 

You may also like...