Кули от спагети или Първо национално състезание за креативни умения – елате да видите във Варненския свободен университет ще домакинства

Spaghetti_Tower_plakat_webПървото национално състезание за креативни умения с атрактивното наименование Varna Spaghetti Tоwer е организирано по идея на катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ към Архитектурния факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. То ще събере ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия от цялата страна и студенти на ВСУ в опит да провокира креативното им мислене в проектиране и изграждане на кули от… спагети.

Същинското състезание ще се проведе на 21 юни (събота) от 13:30 до 16:00 часа. В съпътстващата програма на състезанието са включени поредица от лекции, свързани с конструирането и съпротивлението при различните видове материали.

От 9:30 на 21 юни ще се проведе и дискусионен форум с участието на директорите на професионалните гимназии, на тема „Креативност и интелигентност – предизвикателствата на съвремието за образованието в България”.

Може да харесате още...