Започна фестивалът Пловдив чете – от днес до 22 юни – срещи с творци, издатели и читатели под тепетата

plovdiv-4ete5Съвременни писатели, дебютиращи автори, литературни критици и читатели си дават среща от днес до 22 юни под тепетата на тазгодишното издание на фестивала “Пловдив чете”.  Минете по Алеята на книгата с участието на повече от 30 български издателства на площад Централен и открийте книгата, която ви вдъхновява, призоваваме от F2F TV заедно с организаторите на форума от ИК Жанет 45.  Пълната му програма може да следите във фейсбук страницата на феста, а тук ви предлагаме само няколко акцента, от които да изберете своите събития:

Днес в 16 в къщата музей Златю Бояджиев на среща с Ина Иванова изкушените от кратката проза имаха възможност да обсъдят с авторката на сборниците с разкази Право на избор и други проклетии, Името на неделята и романа Кар танеси предизвикателствата на този тип писане.

В 17: 30 в  залата на НБ Иван Вазов може да чуете новите стихове Как наказва Бог – от Катерина Стойкова-Клемър, представени от Невена Кръстева.  В 18:00 в Балабановата къща ИК Хермес ви кани на Поетичен трубадурски двубой между две Кати:  Стоилова и Белчев.

Официалното откриване на фестивала е от 20:30 часа в Новотел Пловдив.

Утре, 18 юни, Манол Глишев представя книгата Машина от думи. Поезия в 19:30 часа в Клуб Библиотеката. На 19 юни 2014 г. в залата на НБ Иван Вазов, може да станете свидетели на отговорите на голямата Божана на въпросите: Кой и как създава интерактивната книжка-игра Малката Божана в подводния свят? Доведете и децата си в библиотеката, защотов “Деца дописват Малката Божана” те могат да напишат своята история с главен герой Малката Божана и да я предат лично!

Това е денят, в който в 11:30 часа ще бъде връчена и наградата Читател на годината от 5 до 105 години.

Струва си да видите още представянето на вестник Литературен Пловдив, списание за нова литература БЕЗ ТЕМА, срещата-разговор със Стефан Цанев и представяне на поредицата “Събрани съчинения в 12 тома”, Списание Страница.

снимка: архив 2013 г.

Може да харесате още...