Култовият пловдивски клуб под небето на Стария Пловдив Конюшните на царя ни очаква на летните си сцени със страхотна програма

konu6nite-na-caria6След блестящото съчетание между гласа на Деница Серафим с музиката на театралния композитор Калин Николов и веселяшкия концерт на Точка БГ за петък, 13-ти юни, идната сряда, 18 юни, в култовия пловдивски клуб Конюшните на царя кръвта на гостите ще раздвижат Brazil Acoustic. Горещите латино ритми ще започнат в 21 часа с Павлета Семова – вокал / шейкър, Димитър Семов – барабани / перкусии, Милен Кукошаров – пиано, Шибил Бенев – китара и Радослав Славчев – бас.  И ако тази седмица в сърцето на Стария Пловдив ще усетим духа на Бразилия, програмата на Летните само два дни след астрономическото начало на лятото, ще ни пренесе в едно по-добро време – дали в миналото или в бъдещето, всеки сам ще прецени за себе си, потапяйки се в нежния свят на Белослава. На 25 юни от 21 часа тя ще поднесе своя минималистичен, акустичен сет с перкусии, тромпет, барабани, пиано и глас, с който музикантите ще поканят публиката на среща с лятото. Белослава, заедно с Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев ще изпълни последните си сингли от предстоящия й четвърти студиен албум – “Няма”, “Времето за мен си ти”, както и “Лято за двама”. Последната композиция, доскоро нямаше заглавие, но вече си има име, илюстриращо приказката, разказана в песента – за лятото в най-красивите му измерения, което е съвършено най-вече, когато е споделено.

В петък, на 27 юни, в същия час Latin Jazz Project – музикален проект на преподаватели и студенти от АМТИИ Пловдив, ще демонстрират пред арт публиката под тепетата микс от афро-кубинска и бразилска музика. Програмата е почти изцяло вокална, като с испанския и португалския език ще се пробват Георги Зайков и Венелин Георгиев. Обединяващата сила се крие в предизвикателствата и красотата, които предлага Латин Джаза. Проектът е в състав: Георги Зайков – тромпет, вокал, Венелин Георгиев – алт саксофон, вокал, Георги Христов – тенор саксофон, Иван Гърбачев – пиано и Емил Пехливанов – перкусии.

Първата събота на юли в 21 часа Летните сцени ще бъдат превзети от Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени.  В Пловдив те ще поднесат два часа музика за антистрес презареждане. Бляскава смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Групата представя всички най-популярни хитове на Стефан без изключение – “Рай”, “Към”, “Едно”, “Аз ли съм или не съм”, “Бряг с цвят най-зелен”, “Да”, “Силикон”, “Пропаганда”, “Вълк”, “Фойерверк”, “Хромозоми”, “Хеликоптер”, “Обичам те, мила”.

Следва Depeche Mode Tribute by P.I.F. на 11 юли; Нора, Бисер и Compact Voices заедно на 18-ти юли и на 23 и 27 юли – Марина Господинова квартет и култовата банда Остава!

На 30 юли JULY BLUES FESTIVAL with Jimmy’s Band, Tube Hedzzz & Blues Traffic ще стартират първия от години насам блус фестивал за Пловдив. Той ще започне в 18:00 на 30-ти юли, бирата ще е много и студена, а изненадата за всички може би ще е прерастването на феста в двудневен, т.е. + 31 юли и обявяването на още банди, които могат да се присъединят към лайн ъпа на феста, както и превръщането му в традиционен за Пловдив.

Страхотен ще е и музикалният август в Конюшните – в първия ден на месеца на летните сцени Мирослава Кацарова ще представи своя CINEMA project с музиката от филми като „Криле на желанието“, „Говори с нея“, „Буена виста соушъл клуб“, „Пина“, „Бразилия“.

И това не е всичко, казва арт мениджърът на клуба Анелия Дракова – всеки понеделник летни сцени “Конювните на царя” кани пловдивчани и гостите на града да участвате в “CLASSIC QUIZ NIGHT” от 21:00 часа. Събери отбор от 3-ма до 8 човека и му измисли име. Запиши го за участие! Въпросите са от различни области: музика, кино, спорт, изкуство, география, история, биология, химия, известни личности, логически загадки… – обяснява Анелия.  И обещава: победителите получават страхотна награда, а първенците в отделните кръгове – шотове.

 

 

Може да харесате още...