Ундурмата в НС не стана: имаме нови членове на Сметната палата и пети вот на недоверие срещу Кабинета

znak_stopУндурмата “ще оттгелим вота на недоверие, ако точката за избор на членове на Сметната палата падне” днес не се случи. И след като 111 депутати от сегашната власт (Коалиция за България и ДПС) избраха членове на финансовия надзорник, ГЕРБ пък внесоха петия си вот на недоверие към Кабинета.

Той е за провал във финансовата политика. Но дали защото е ясно, че дните на Правителството са преброени от всички партийни играчи, или просто защото идва лято… днес тезите и антитезите по темата на вота показаха, че политическото говорене няма нищо общо с живота на хората извън жълтите павета.

И ако министрите вече се оглеждат за друга работа, клетва пред НС като новата 7 годишна смяна на Сметната палата положиха Горица Грънчарова-Кожарева, Дилета Касабова-Токатлиян, Евгения Пенкова-Панталеева, Ширин Исмаил, Златина Русева, Мустафа Занков, Стефка Михайлова и Тома Дончев.

Какво ще се случи в петък, след като днес ДПС подкрепиха досегашните си партньори за Сметната палата, а АТАКА не гласуваха изобщо? КОЙ, ДАЛИ и срещу КАКВА ундурма може да упражни влиятелния си пръст, за да запази правителството още малко или да го изпрати в миналото завинаги? Социолозите и дежурните коментатори по телевизорите ще имат цели две сутрини и вечери да гадаят по утайката на кафетата, които ще им се присънва, че лидерите на партиите от статуквото пият на тайни и не толкова тайни сгляди.

Факт е само, че този петък, 13-ти, Бойко Борисов ще празнува. Та дори и само рождения си ден.

 

Може да харесате още...