Актуалният въпросът: КОГА пада правителството; КОЙ – е известен

stani6ev_v_plovdivФормулата програмно правителство се изчерпа – каза току що на извънредна пресконференция Сергей Станишев и призна, че това е следствие не само на резултатите от евровота, а на становището на ДПС от вчера за предсрочни избори.  Лидерът на левицата не скри, че е изненадан от нея.  Което пък показа, че очевидно, е изпуснал кафето. Или досега го е пил с прекалено много шербет, та не е виждал какво се случва извън кафенето. 

От думите му на днешната пресконференция става ясно, че Кабинетът няма да подаде оставка преди есента, тъй като той обясни, че според него трябва да има бюджет за идната година.  Като се има предвид дългата лятна отпуска на депутатите, срокът може да се изнесе и в по-дълбоката есен. С тази позиция Станишев изпусна големия си шанс да каже – излизаме от властта сега, веднага. И с това да остане в политиката още дълго време.

Айде сега да видим КОЙ отново държи козовете в играта час по-скоро да се излезе от буксира, в който е попаднала държавата?

Да видим – инструментът за това е  новият вот на недоверие, прясно внесен от ГЕРБ за финансовата политика на Кабинета. А пръстът, от който зависи той да е успешен, е на ДПС!

 

Може да харесате още...