Валери Димитров – с 13-та европейска титла по карате шинкиокушин

valeri_dimitrov05 Звездата на родното карате Валери Димитров премина през четири кръга и безапелационно доказа класа, техника и боен дух. Пловдивчанинът се окичи с 13-та Европейска титла, завоювана в първенството за мъже и жени, юноши и девойки по карате шинкиокушин в Баку, където участваха над 300 каратеки от страните на стария континент. Другият ни представител в категория до 90 кг. Васил Вангелов за втора поредна година стига до финал срещу съотборника си Димитров. Тази категория вече с гордост можем да наречем “българска”, коментират от Карате-клуб Тракия Пловдив.

Останалите от отбора при мъжете и жените се представиха също отлично, макар и без медали, но в съдийски пристрастия и недоглеждане ни лишиха от повече. Все пак всички са без контузии и в добро състояние на духа макар и ощетени. Младежите могат да се похвалят също с едно отлично представяне. Християн Тодоров, Красимира Мирева и Дарина Михова се окичиха със сребро в дисциплината Кумите, а Деница Георгиева – в дисциплината Ката с бронз.

Макар и малко разочаровани, състезателите ни се вдъхновяват от думите на Валери Димитров, който за малки и големи каратеки по света е идол и пример: “Всяко състезание по карате е една прекрасна възможност да провериш себе си и да се изправиш срещу страх, болка, амбиции, очаквания и най-вече илюзии. Благодарност и признателност към организатори и съдии, публика и фенове, състезатели и треньори. Без вас възможностите биха били по-малко или не би ги имало въобще.”

Може да харесате още...