Спасители на плажа и съоръжения за инвалиди – вече в южната част на Слънчев бряг

plaj-invalidi1Спасители, реанимационен пункт, лекар и линейка започнаха дежурства на Южния плаж в курорта „Слънчев бряг”. Ивицата е напълно готова да посреща плажуващи от началото на юни и още в първия му ден даде официален старт на летния сезон. От 8.00 до 18.00 часа е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка. Южният плаж ще бъде охраняема зона, обезпечен с медицинско обслужване и водно спасяване до 30 септември /включително/. За хората с физически увреждания има специализирана тоалетна, плаваща количка за инвалиди, дървени подходи на пясъка, които служат за улеснение в придвижването. Хората с физически увреждания ще ползват чадърите безплатно. Те са с надпис и специално лого и за улеснение, са поставени в непосредствена близост до дървените непрекъсваеми пътеки.

Работа вече започнаха три двойки морски спасители. В този състав те ще бъдат до 15 юни. На следващия ден, 16 юни, към тях ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Постовете тогава ще бъдат 9. До края на сезона plaj-invalidi2концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата, каза управителят на плажа Кирил Спасов.

На южния плаж вече са поставени чадъри и шезлонги. Цените им остават непроменени и тази година. Услугата по цялата ивица е 8 лева. Има кошчета за сметосъбиране, осигурени са съблекални.

Плажът и тази година е носител на Международния екологичен приз „Син флаг”.

На Южната ивица вече работят всички дискотеки, заведения и барове. Музикалният дискосезон официално отвори врати на 30 май с невиждано шоу, мощна заря и стотици гости.

 

източник: пресслужба Слънчев бряг-южен плаж

Може да харесате още...