Южният плаж в Слънчев бряг с Международен екологичен приз

ekoplajЮжният плаж в Слънчев бряг отново е отличен с Международния екологичен приз „Син флаг”. „Плажът печели символа на Организацията за седма поредна година и е изключително успешен носител на наградата по нашето крайбрежие”, каза управителят на ивицата Кирил Спасов.
За да получи еко-сертификата и през 2014 година, Южният плаж покри повече от 30 критерия, разделени в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите. При извършената международна контролна визита от представител на Международната координация на Програмата “Син флаг”, е дадена висока оценка за начина, по който се поддържа южната ивица в курорта.

Всеки месец-от април до октомври се извършват изследвания и се прави физико-химична характеристика на морската вода. Изготвят се ежемесечни информационни бюлетини за резултатите от изследванията. Плажът се почиства всеки ден ръчно и машино, следи се стриктно за хигиената.

„Многократни свидетелства на туристически агенции доказват, че при избор на дестинация за почивка много от туристите предпочитат курорти, чиито плажове са отличени със “Син флаг”. За тях това означава гаранция за чистота на водата и пясъка, добро обслужване, екологична ангажираност и информираност и безопасност”, допълни Спасов.

Екологичната политика на концесионера на южния плаж е насочена към системна дейност за опазване на околната среда. Наградата “Син флаг” се дава за един сезон и за нея се кандидатства всяка година.

Може да харесате още...