Земетресение в деня за размисъл

earthquakeС близо 6 по скалата на Рихтер ни разлюля в деня за размисъл 25 минути след пладне. Земетресението е с епицентър Егейско море, почти на равно разстояние до Солун и Пловдив, показа почти светкавично след труса немска геофизична лаборатория, по чиито данни магнитутът е бил 6, 8 по Медведев. Земетресението се е усетило най-сериозно в Южна България. Фейсбук се изпълни с впечатления, че е било доста силно, продължително, едновременно вертикално, хоризонтални и дори кръгово…

По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките епицентърът е бил на около 310 км югоизточно от София. От МВР съобщават, че към момента няма данни за пострадали и сериозни щети на територията на България. Вицепремиерът Цветлин Йовчев е в постоянна връзка с главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

През последните 3 месеца има повишена сеизмична активност в Северна Гърция, коментират сеизмолози. Трусовете се усещат и у нас като само днес до 10 часа са регистрирани 20 труса с различна степен.

Утре е вотът за депутати в европейския парламент. Мислете!

 

Може да харесате още...