Българското розово масло и вода – сред хитовете на Международната изложба Beauty World Japan 2014

rose2Българското розово масло и вода, продуктите за лице и тяло от лавандула и роза дамасцена привлякоха изключителен интерес на японските търговци и дистрибутори на Международната специализирана изложба за парфюмерия, козметика и СПА индустрия BeautyWorld Japan 2014, която се провежда от 19 до 21 май 2014 г в Токио.  Националното участие на десет български производители в изложбата се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013.

За посетителите на българските щандове бяха направени серия от демонстрации с ароматерапевтични масла, разкриващи техните свойства и успокоителен ефект върху кожата на лицето, както и с масла за омекотяване на кожата на ръцете чрез прилагане на специфични техники за втриване.

Българските участници на Beautyworld Japan 2014 посетиха Японската козметична индустриална асоциация, където проведоха бизнес среща с местни компании от същия сектор. В нея взеха участие Валя Попова, началник отдел ”Развитие на експортния потенциал” в ИАНМСП, Даниела Николова, втори секретар в Посолството на Република България в Токио, Косаку Ючида, главен управляващ директор на Японската козметична индустриална асоциация, Казуко Ито, отговаряща за международно сътрудничество в Асоциацията, Хироши Такамура от Японската асоциация на вносителите на ингридиенти за козметиката, както и представители на партньорската организация на ИАНМСП – Агенция за малки и средни предприятия – Япония.

rose3По време на дискусията се обсъждаха реални възможности за навлизането на българските компании от козметичния бранш на японския пазар, регулационните режими и процедурите за внос. Особено внимание бе обърнато на видовете рестриктивни и регулаторни изисквания към съставките на козметичните продукти, които могат да бъдат внасяни в тази страна, и които трябва да съответстват на определените стандарти за козметика на Министерството на здравеопазването в Япония. (Информация за изискванията ще бъде публикувана на интернет страницата на ИАНМСП на 26.05.2014 г.).

По време на срещата българските фирми изнесоха презентации за тяхната дейност и видове производство, като впечатлиха японските домакини с високо качество, сертифицирани продукти, с получени международни награди за иновативни натурални продукти. Особено внимание беше отделено на това, че  етеричните масла и вода от роза дамасцена притежават сертификати за биологично чисто, натурално производство, без съдържание на синтетични вещества.

Може да харесате още...