С тържествен концерт отбелязваме 55-годишния юбилей на Слънчев бряг

more_001През тази година Слънчев бряг навършва 55 години от създаването си. За своето над половин вековно съществуване комплексът извървя дългия път от малко популярно курортно селище до най-голямата и предпочитана дестинация на Балканите, разказват оттам. Изграден през 1958 г. като „летовище” с 2500 легла, днес Слънчев бряг се простира върху цялото пространство от Несебър до Свети Влас и предлага на многобройните си гости над 200 елегантни хотела, 15 000 ресторанта и магазини, неизброими възможности за спорт и забавления.

За честването на 55-годишния юбилей на курорта „Слънчев бряг” АД, стопанисващо инфраструктурата, е подготвило поредица от инициативи, чието начало е тържествен концерт на 28 май в Летния театър.

Концертът ще върне „лентата назад”, за да припомни ентусиазма на „първите”, ще спомене ветераните, отдали сили да превърнат Слънчев бряг в емблемата на българския туризъм. Дружеството е подготвило специални отличия за изключителен принос в развитието на курортния комплекс. Призовете ще връчи изпълнителният директор Златко Димитров.

Участие в концерта в Летен театър – Бургас ще вземат вокална формация „5-те сезона”, трио „Тенорите”, балетът на бургаската опера, а изпълнението на дует „Ритон” ще пусне мост към годините, когато в Слънчев бряг се провеждаше най-мащабното музикално събитие на България – фестивалът „Златният Орфей”.

Концертът „55 години Слънчев бряг” ще започне в 20:00 ч. на 28 май /сряда/. За да бъде настроението наистина празнично, половин час преди началото пред Летния театър ще свири бургаският духов оркестър. Входът ще е свободен.

 

Може да харесате още...