След Пловдив, Варна е новият домакин на експозицията на китайската информационна агенция Синхуа

varna-kitajИзборът да учим китайски език е правилен, сигурни сме в добрите перспективи за нашата реализация. Това мнение изразиха студентите, изучаващи древните йероглифи в Пловдивски университет, след като разгледаха фотоизложбата „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа“ в Градския дом на културата „Борис Христов”.  „Те виждат за първи път такова емблематично представяне на българо-китайското сътрудничество в областите: политика и дипломация, военен обмен, икономика и търговия, културни и хуманитарни връзки. Фотоизложбата буквално ги вдъхнови да продължат усилено да усвояват китайски език, защото видяха перспективи за себе си“, коментира гл. ас. д-р Надя Чернева, научен секретар по международна дейност във Филологическия факултет на ПУ.

Уникалната фотографска изложба на китайската информационна агенция Синхуа се реализира в Пловдив благодарение на Българо-китайска асоциация за бизнес развитие, която съдейства експозицията да бъде видяна и във Варна.

В момента морската ни столица е домакин на фотоизложбата. Всеки може да я разгледа пред зала „Пленарна“ в сградата на община Варна до 17 май.

Синхуа, която е създадена преди 83 години, е една от най-големите и най-авторитетните информационни агенции в света. Агенцията има филиали навсякъде в Китай и кореспондентски пунктове в над 150 държави. Осигурява денонощни новини и информация на осем езика – китайски, английски, испански, френски, руски, португалски, арабски и японски.

Може да харесате още...