Националното турне на „Български психар“ днес стига Пловдив

Bulgarski-PsychoЕкшън романът „Български психар“ на Андрей Велков – „Хрониките на звеното“ (Издателство Колибри)  стига в националното си турне Пловдив днес, 14 май. В книжарница „Хеликон“ на ул. „Княз Александър Батенберг“ 29, от 18 часа и час по-късно – в 19 – книгата ще бъде представена и в рамките на инициативата „Нощ на литературата“ в клуб „Петното на Роршах“.  След изключителната си премиера в столицата с екшън на живо, сега опасният литературен феномен пристига, за да предизвика слабите сърца, да шокира пуританите и да съживи най-колоритните персонажи и случки от двете книги 🙂

„Български психар“ разказва историята на Петър – най-обикновено момче от улицата, умен и амбициозен младеж, който бързо разбира, че в разгара на Прехода с честен труд не може да се живее нормално. Затова той бързо спира да играе по правилата и от дребен квартален играч се превръща във всяващ страхопочитание бос на подземния свят. Прави го като създава престъпна групировка, в която безкомпромисната власт е съчетана с нестандартни ценности – те четат Франк Хърбърт и Кен Киси, слушат тежка музика, вярват в справедливостта, презират евтината публичност и демонстрират съкрушителна физическа сила.

Hronikite-na-Zvenoto„Хрониките на Звеното“ (Colibri, 2014) е дългоочакваното продължение на вълнуващата книга, което доразвива сюжета на „Български психар“ и ни показва различните гледни точки върху историята на мощната мафиотска групировка с кодово название „Звеното“. Действието отново се развива в съвременна България, сюжетът прелива от батални сцени, коварство и интриги, а многовариантният финал превръща читателя в неволен съучастник. Още по-шеметно, обсебващо и сурово, продължението на „Български психар“ е на път да взриви всички представи за жанра.

Книгата е адресирана към почитателите на стила „Велков“ и отговаря на много въпроси, повдигнати в „Български психар“, поставени от (по)читателите на книгата към нейния автор.

Андрей Велков е роден в Мордор (по непонятни причини някои наричат това място София, т.е. град на мъдростта), където завършва политология и маркетинг. Като автор се легитимира с третата си „специалност“ – улично право от Големия университет на живота. Професионален хедонист с интереси в областите на екстремното купонясване, бойните изкуства, квантовата физика, литературата, тежкото пиене, леките жени, акробатичната орнитология и дзен будизма.

Ето и стъпките на “Български психар” оттук насетне:
19 май, книжарница „Хеликон“ – Велико Търново, 17 ч., ул. Васил Левски №17
19 май, книжарница „Хеликон“ – Габрово, 19 ч. бул. Априлов №40, МОЛ Габрово, ет.2
20 май, книжарница „Хеликон“ – Шумен, 18 ч., бул. Славянски №88
27 май, книжарница „Хеликон“ – Кюстендил, 17 ч., ул. Демокрация №33
27 май, книжарница „Хеликон“ – Благоевград, 19 ч., ул. Васил Левски №1

 

 

Може да харесате още...