В пловдивското ОУ “Душо Хаджидеков” ученици стават учители и административни ръководители за 1 ден

deca-u4-3 Как ученици могат да преподават на своите връстници – това показаха средношколците от пловдивското ОУ”Душо Хаджидеков” в деня на ученическо самоуправление.  Децата не просто заместваха в часовете своите учители като преподаваха, а и обясняваха, опитваха се да предизвикват дискусии и дори да изпитват. Заместници имаха и директора, заместник директора, педагогическия съветник и класните ръководители. Честта да „управлява ” за един ден училишето директорът Георги Стефанов даде на отличника от 7-д Петър Петров.

Той се справи отлично с оперативката със заместващите учители в голямото междучасие и с педагогическия съвет, на който класните ръководители бяха запознати с предстоящите задачи и беше направен анализ на отминалия ден, обясниха учителите в несвойствената си роля на наблюдатели.

Заместващият директор пък връчи грамотата и медала за спечеленото първо място на Ина Даракчиева от 5-в клас. В организираното от Консултативния съвет за младежка политика към община Перник състезание за детска рисунка „Народните приказки-извор на мъдрост и доброта”, Ина се пребори с десетки деца и показа своя талант и научените техники по изобразително изкуство в часовете.

Учениците на ОУ”Душо Хаджидеков” за пореден път показаха своите умения, знания и отговорно отношение към училището. И получиха вероятно най-добрата си оценка за това – мотивацията да доказват, че могат.  За старанието си те бяха наградени с грамоти.

Може би този ден ще остави важна следа в избора на професия и много то тях ще обикнат нелеката и много отговорна работа на учителя?

текст и снимки: ученици от ОУ “Душо Хаджидеков” Пловдив

Може да харесате още...