С военен парад отбелязахме Деня на Храбростта и празник на Българската армия

Mi-17Вертолет Ми-17 с националния флаг откри военния парад на площад „Княз Александър I” по повод 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската Армия.  В парада участваха над 700 военнослужещи от Въоръжените сили. За първи път се включи представителен блок от „Военна полиция“ с представителното знаме на службата. „Искам да изкажа своята огромна благодарност на ръководството към всички военнослужещи и цивилни служители за техния всеотдаен труд, професионализъм и качества, с които допринасят за гарантиране на националната сигурност и отбраната на страната“, подчерта в приветствието си към наградените и гостите министърът на отбраната Ангел Найденов. 

„Българската армия беше и продължава да бъде пример и опора за българското общество“, каза още той и допълни, че тя е успяла да съхрани добродетели като патриотизъм, висок професионализъм и бойни качества.

По-рано водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред Паметника на незнайния воин отслужи българският  Патриарх Неофит в присъствието на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Михаил Миков, вицепремиера и министър на външните работи Цветлин Йовчев, министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, генерали и офицери от въоръжените сили, висши духовници, дипломати, военни аташета, акредитирани в нашата страна, представители на запасното воинство, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали, много жители и гости на София. Множеството отдаде почит към паметта на загиналите воини за Свободата на България.

F2F TV честити празника на мъжете и жените, които носят униформата не заради властта, парите и привилегиите. На тези, които променяха и променят Българската Армия всеки ден без патос с това, което обичат да правят и го умеят! Оставаме верни на истинските истории за истинските бойци. С радост, когато “системата” оценява достойните. И с тъга, когато ги пренебрегва. Продължаваме да скърбим за тези, които загубиха живота си на мисия.

 

 

Може да харесате още...