Евгени Гайдов, Кауфланд: Искаме да продаваме продукти само на български производители, пречи ни постоянството в доставките

kaufland1Постоянството на доставките е една от основните причини една от проспериращте в България търговски хранителни вериги – Кауфланд – да не продава само български стоки. Това разказа пред F2F TV Евгени Гайдов, директор дирекция „Продажби” и член на УС на компанията. Държим изключително много на качеството и редовното зареждане без това да му повлияе – това са критерии, които във всички 49 хипермаркета у нас се прилагат за всички производители и доставчици, увери Гайдов. По думите му, другият акцент в политиката на магазините им е подкрепата на регионалните производители.

Високите изисквания не са непреодолима пречка за нашите фирми, оказва се.  По данни на компанията, 70 % от артикулите на щандовете на Кауфланд са български. Процентът на отказали се производители е малък, обяснява Гайдов и подчертава, че това се случва навсякъде.

Категоричното му мнение е, че тук не извиват ръце на проявилите интерес и желание да предлагат продукцията си в хиперкамреките под тази марка. Партньорството се договаря без излишно бюрократизиране – през сайта на компанията се прави връзка с търговския директор, проучва се дали от предложената стока има потребителски интерес, договарят се условията и ако двете страни постигнат взаимно съгласие по тях, се подписва договор.

Тази седмица е първата след като в най-новия магазин у нас на веригата – на бул. Пещерско шосе в Пловдив – десетки стоки спестиха половината от цената им на купувачите. Промоциите обаче са всяка седмица, а в нашите магазини електроуредите са с 3 години гаранция – подчертават от Кауфланд в неспиращото състезание за клиенти, каквото е пазарната икономика.

На въпрос на F2F TV, как, все пак, се поддържат ниски цени на доста артикули при положение, че в малките магазини цената им е доста по-висока? Гайдов отговаря така: с въвеждането на иновации.

Магазинът на Пещерско шосе в Пловдив е пример за това как площта от 3 хиляди кв.м. ще се отолплява без да се използват традиционните горива като нефт, природен газ или въглища. Той е снабден със специална система, която позволява топлината, отделяна от хадилните витрини, да се използва за цялостно отопление на хипермаркета. Така се редуцира ползването на ток и се намалява многократно освобождаването на вредни емисии в околната среда.

 

 

 

Може да харесате още...