“Походът на книгите” свърши, да продълважаме да четем!

knigi1150 деца получиха като подарък  специална книжка от „Походът на книгите”.  Те участваха в Играта на Кампанията със същото име, организирана от Асоциация „Българска книга” и Българската библиотечно-информационна асоциация, в която най-малките трябваше да открият 9 думи в 9 книжарници в София и да прочетат скритото между думите изречение.  Изречението „Това беше особено подходяща вечер за започване на книга” от финландската писателка Туве Янсон се оказа не особено трудно за откриване – над 150 малчугани успяха да разгадаят части от него, а 50-те наградени събраха всички думички.

Имената на печелившите може да се видят в интернет страницата на Асоциация „Българска  книга  , както и на фейсбук страницата на събитието.  Организаторите и партньорите на кампанията „Походът на книгите”, книжарниците, библиотеките, училищата, детските градини и известните личности на България, които подкрепиха кампанията с четения и участия на живо, обещаха догодина „Походът на книгите” да стигне до още повече деца и юноши.

Нашият субективен призив към най-малките и техните родители е:  походът на книгите може и да приключи, но нека продължаваме на четем…

Може да харесате още...