Български продукт – сензация на търговско-медицинско изложение в Китай

flag_bg2Един от най-големите световни дистрибутори на медицински изделия в света ще подкрепи българско производство на иновативен продуктза външна фиксация. Това е система за външна фиксация, предназначена за лечение на различни видове счупвания. Тя се разработва близо 20 години в различни варианти и е готов за серийно производство.

В същността си е един напълно български интелектуален продукт, сертифициран по ISO и носещ съответните патенти. Току що завърналата се делегация от Китай, водена от д-р Несторов, собственик на фирмата, патентовала продукта, и член на управителния съвет на „Клъстер на здравните региони“, съобщи, че интересът към фиксаторите на второто по големина търговско изложение за медицински продукти в света е бил толкова голям, че се е наложило да се организират в групи всички желаещи да се запознаят с него.

На изложението в Шан Дзан доказали се експерти от различни националности определят изключително високото качество и иновативност на системите. В момента текат преговори с един от най-големите дистрибутори на медицински изделия в света – Сиофарм, със седалище в Китай и клонове в Индия, Африка и др. за сключване на дългогодишни договори за внедряване на иновативния продукт на множество световни пазари.

Системите за външна фиксация за лечение на различни видове счупвания ще бъдат изработвани ексклузивно в България и ще се разпространяват под българска марка.

източник: пресцентър „Клъстер на здравните региони”

Може да харесате още...