Студенти на ВСУ „Черноризец Храбър“ – на стаж в централата на застрахователно дружество Фолксваген

vsu1Студенти от учебно-тренировъчните фирми на Варненския свободен университет заминават на работно посещение в централата на застрахователната компания на Фолксваген в Австрия. Това стана ясно след приключване на тридневния семинар „Фолксваген в практиката“, организиран от факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет.  Двамата най-добре представили се студенти в рамките на семинара – второкурсничката в специалност „Бизнес администрация“ Благовеста Николаева и Ивайло Георгиев – студент в магистърска програма „Лидерство в глобална среда“ ще проведат 3 месечен стаж в компанията. 
Интерактивният форум запозна студентите с работата на концерна „Фолксваген“ и групата за финансови услуги към него, както и със стратегиите за оперативно планиране. Студентите представиха своите проекти и бизнес решения пред представители на топ мениджмънта на австрийската застрахователна компания. Студентските разработки бяха свързани с представянето на България като бутикова туристическа vsu3дестинация, стартиране на бизнес в сферата на хотелиерството, хранително-вкусовата промишленост, търговията с облекла и изграждането на интернет платформа за връзка между образованието и бизнеса.

Томас Швайхофер – член на Управителния съвет на австрийското застрахователно дружество сподели задоволството си от работата си с варненските студенти. Той оцени високо уменията на младите хора в областта на стратегическото планирането, пазарното позициониране на стоки и услуги и авангардните маркетингови решения. 20-те участници в семинара получиха специални сертификати за участието си във форума. Те ще заминат на работно посещение в централата на застрахователното дружество Фолксваген, Австрия през ноември.

източник: ВСУ

Може да харесате още...