“Global Heroes” търсят бегачи на дълги разстояния с медицински устройства

Global_Heroes 2За първа година и България е включена с възможността да вземе участие в маратона  на  „GlobalHeroes” с бегачи на дълги разстояния с медицински устройства.  Ще бъдат поети разходите за път и участие в мащабното състезание по бягане на 10 мили  в Градовете-близнаци  Минеаполис и Сейнт пол през октомври тази година.   За да бъдат избрани като „Герои от цял свят“, лекоатлетите трябва в момента да имат медицинско устройство, което се използва като терапия за една от следните категории заболявания: сърдечна недостатъчност, диабет, хронична болка, гръбначни заболявания или неврологични, гастроентерологични или урологични заболявания. Медицинските устройства, които дават право на участие, включват пейсмейкъри, имплантирани кардиовертер дефибрилатори (ICD), гръбначни импланти, неврологични устройства, инсулинови помпи или сърдечни клапи. 

Бегачите ще бъдат избрани от комисията наTwinCitiesInMotion. Може да има и други конкретни условия за участниците, които трябва да представят и удостоверение, че са обсъдили участието си в състезанието със своите лекуващи лекари.  Приемат се заявления на бегачи от цялата планета, които използват медицински устройства и желаят да представят своята държава в Отбора на„GlobalHeroes.  Ще бъдат избрани до 25 бегачи, на които ще бъде платена входната такса за тях самите и един придружител и пътни, които включват самолетни билети и настаняване за всеки състезател и придружителя му.

Global_Heroes 1Тази година Маратонът в Градовете-близнаци ще се проведе от 3 до 5 октомври. От 2006 година насам 184 бегачи, представящи 27 различни държави и широка гама хронични и дегенеративни заболявания и състояния, са участвали в надбягванията по красивото трасе, което се вие между езерата и кварталите на Минеаполис и Сейнт Пол.

Заявления за участие “GlobalHeroes”  на героите от цял свят и още информация могат да се получат от специален сайт, а за българские участници – и от фейсбук страницата, посветена на събитието. Крайният срок за подаване на заявленията е 25.04.2014 г. 

Чрез съвместните усилия наTwinCitiesInMotion (организатори на Маратона в Градовете-близнаци) ипрограмата„Герои от цял свят“ (Global Heroes) се дава признание на бегачите от цял свят, които имат медицинско устройство.

Познат като „Най-живописният градски маратон в Америка, Маратонът в Градовете-близнаци е тридневен празник на спорта, който включва семейни състезания и игри, ходене/бягане на дистанция 5 хиляди метра, 10 хиляди метрабягане, състезанието на 10 милии маратонав Градовете-близнаци. 

Може да харесате още...