Отборът на Община Пловдив – на първо място във Великденския мини-голф турнир на КСУ “Св. Георги”

mini-golf-nagradi9Със 79 точки отборът на Общината спечели първо място в оспорвания турнир по мини-голф за Купата “Св. Георги”, с който стартира спортният пролетен сезон в едноименния Комплекс за социални услуги в Пловдив. За отбора, наравно с още 4 тима от Компклекса, се състезаваха заместник кметът Георги Титюков и директорът на Общинската дирекция „Социални дейности“ Веселина Ботева.  Оспорваната надпревара, посветена на Великденските празници, донесе купа за второ място на Социалния учебно-професионален комплекс с 88 точки. Трети, с 93 точки, се нареди тимът на Дневния център. В индивидуланото класиране медал и призово място зае Стефан Христев от Дневния център. Втора се класира Веселина Ботева, а трети, само с точка след нея, се нареди Георги Владев, треньор по стрелба с лък в КСУ.

Надявам се този Първи Великденски турнир да стане традиционен, коментира непосредствено преди старта му Герги Титюков. Той подчерта, че не случайно Община Пловдив е предвидила средства от бюджета си за развитие на спортните дисциплини в Комплекса като 3 500 лева са за най-новата спортна услуга тук – стрелба с лък, а 4 000 – за организиране на състезания в останалите дисциплини, които се практикуват от възпитаниците на социалното заведение.

mini-golf-nagradi1От името на Община Пловдив Титюков подари на КСУ “Св. Георги” специални стикове за мини-голф. Директорът на Комплекса Апостол Делев пък се ангажира игрището да не остава празно.

И днес, на Велики Вторник, то се оказа най-предпочитаното място за забавление в Комплекса. Тези, които не участваха в надпреварата, наблюдаваха отборите от сенчестата беседка в центъра на игрището или пък аплодираха любимите си състезатели в непосредствена близост до полетата за игра.

И както повелява традицията на подобни спортни събития в Комплекса, паралелката по готварство към Учебно-производствения център се беше погрижила за вкусна почерпка.

След Първия Великденски турнир с главен съдия инструкторът по джудо и спортна стрелба Петър Петрушев и съдии – от средите на възпитаниците на КСУ “Св. Георги”, тук предстоят дни на подготовка за Възкресение. В часовете по арттерапия всички ще изработват весели великденски сувенири и ще багрят яйца.

След това ще продължат подготовката си за най-голямото спортно събитие в годината, в което ще има множество демонстрации, състезания, гости, награди и разбира се, емоции.

Може да харесате още...