Близо 5000 часа доброволен труд на Световното първенство по фехтовка в Пловдив

fehtovka1190 доброволци взеха участие в организацията и провеждането на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив /3-12 април/. Основната част от тях са от Центъра за работа с доброволци на Национален алианс за работа с доброволци в града. Сред доброволците има ученици от пловдивски училища, студенти, работещи, както и няколко чужденци – от Египет, Ирландия, Унгария, Македония и Малайзия.

Средната възраст на доброволците е 17 години, а 60 години е разликата между най-младия и най-възрастния – 70-годишният македонец Александър. Най-малкият участник е отново Александър, който е на 7 години и носи знамето на България на официалното откриване.  Думата „благодаря” беше казана на доброволците повече от 9 600 пъти на 104 езика.

4800 часа доброволен труд са положили доброволците за 10-те дни на Световното първенство. Това се равнява на 10 хиляди лева икономически принос към реализирането на събитието. Умножено по минималната ставка за заплащане на час в България към януари 2014г. – 2,05 лева. Сред доброволците има секретари/асистенти на съдиите, допинг контрол, контрол на оръжията и екипировката, помощ на техническата дирекция в разпространяване на резултатите от всеки турнир, техническо обезпечаване на излъчването на живо в интернет на всички състезания, контрол fehtovka2на достъпа до различните зони в 13-а Палата на Панаирното градче, където се провеждат мероприятията и други. Доброволци са ангажирани и в специално организирани пешеходни турове из централната част на Пловдив, за да запознаят гостите със забележителностите на града.

Доброволците бяха набрани и обучени от Национален алианс за работа с доброволци партнира. Официалното им  награждаване със специални удостоверения за положения труд ще се случи точно в 16,00 часа на последния ден от състезанията – 12 април, в 13 палата на Панаира.

За Световното първенство в града на тепетата дойдоха състезатели от 104 държави от цял свят, които, заедно с техническия и помощен персонал, наброяват над 1600 души.

източник:  Национален алианс за работа с доброволци

Може да харесате още...